
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
4 łyżeczki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grube paski, a cukinię i obrane ziemniaki w mniejsze kawałki.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem.
Krok 3
Gdy mięso się zrumieni, dodaj cukinię oraz ziemniaki.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 12-15 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka potrawka z kurczaka
Mięso z kurczaka można przyrządzić na różne sposoby, z których większość nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych przygotowań. Dobrze smakuje nie tylko w formie zapieczonej, smażonej czy grillowanej, ale także uduszone z dodatkiem warzyw. Potrawka z kurczaka z tego przepisu jest prosta w przyrządzeniu. Jako dodatku do mięsa można użyć różnych warzyw, w zależności od pory roku i upodobań. Wypróbuj, jak dobrze smakuje w połączeniu z ziemniakami, cukinią oraz cebulą. Nie musisz wcześniej gotować ziemniaków – pokrojone w drobną kostkę, zmiękną w trakcie duszenia razem z piersią z kurczaka i resztą składników. Na początek podsmaż przez chwilę mięso z cebulą, a kiedy uzyska rumiany kolor, dodaj resztę warzyw. Składniki gotuj w sosie przez chwilę, aby ziemniaki zmiękły, a smaki dobrze się wymieszały. Szybką potrawkę z kurczaka podawaj na gorąco bezpośrednio po ugotowaniu, ozdobioną posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu!