Szybka potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawka z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

424 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

578 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

4 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grube paski, a cukinię i obrane ziemniaki w mniejsze kawałki.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem.

Krok 3

Gdy mięso się zrumieni, dodaj cukinię oraz ziemniaki.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Wlej do garnka i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj potrawkę jeszcze 12-15 minut do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawka z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka potrawka z kurczaka Szybka potrawka z kurczaka

Mięso z kurczaka można przyrządzić na różne sposoby, z których większość nie wymaga wiele czasu ani skomplikowanych przygotowań. Dobrze smakuje nie tylko w formie zapieczonej, smażonej czy grillowanej, ale także uduszone z dodatkiem warzyw. Potrawka z kurczaka z tego przepisu jest prosta w przyrządzeniu. Jako dodatku do mięsa można użyć różnych warzyw, w zależności od pory roku i upodobań. Wypróbuj, jak dobrze smakuje w połączeniu z ziemniakami, cukinią oraz cebulą. Nie musisz wcześniej gotować ziemniaków – pokrojone w drobną kostkę, zmiękną w trakcie duszenia razem z piersią z kurczaka i resztą składników. Na początek podsmaż przez chwilę mięso z cebulą, a kiedy uzyska rumiany kolor, dodaj resztę warzyw. Składniki gotuj w sosie przez chwilę, aby ziemniaki zmiękły, a smaki dobrze się wymieszały. Szybką potrawkę z kurczaka podawaj na gorąco bezpośrednio po ugotowaniu, ozdobioną posiekaną natką pietruszki lub kolendry. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu!