
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
1 sztuka
6 sztuk
150 mililitrów
4 łyżeczki
120 gramów
70 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę, a pieczarki w ósemki.
Krok 2
Do miski wsyp mąkę, dodaj margarynę oraz posiekane zioła. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w dłoniach składniki (kruszonka powinna przypominać małe różyczki kalafiora).
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso. Gdy się zrumieni, dodaj pieczarki.
Krok 4
Fix Knorr rozmieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i gotuj 3 minuty.
Krok 5
Przygotowane mięso z grzybami i sosem przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp ziołową kruszonką i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło udekorowaną listkami ziół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej