Kurczak w sosie Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
320 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

618 osób wydrukowało

Pobierz pdf

473 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej