Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
łatwe
2697 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski i obsmaż na patelni. Rozmrożone warzywa dodaj do mięsa i smaż przez chwilę.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3
Gotową potrawę podawaj z ryżem. Jej smak wzmocni łyżka sosu sojowego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z mrożonymi warzywami
Gdy potrzebujesz pomysłu na błyskawiczny obiad, postaw na kurczaka po chińsku z mrożonymi warzywami. Pyszne i genialnie proste w przygotowaniu danie o wyrazistym, orientalnym smaku ze składników dostępnych cały rok. Już teraz spróbuj naszej receptury i przekonaj się, że kurczak z warzywami po chińsku to uczta dla podniebienia!
Dla kogo?
Jeżeli lubisz mięso i orientalne smaki, to kurczak z mrożonymi warzywami po chińsku będzie strzałem w dziesiątkę! To danie o wielu walorach – spróbujesz raz, a już na stałe wpisze się do Twojego menu. Mniam!
Na jaką okazję?
Kurczak po chińsku z warzywami to idealna propozycja na codzienny obiad. Dzięki naszemu przepisowi przygotowanie kurczaka na sposób azjatycki zajmie Ci zaledwie trzydzieści minut. Pod warunkiem oczywiście, że będziesz pamiętać o tym, by wcześniej kupić potrzebne produkty.
Czy wiesz, że?
Najpierw zaopatrz się w niezbędne składniki: filet z piersi kurczaka, Fix do potraw chińskich Knorr oraz mieszankę mrożonych warzyw na patelnię. Wybierz tę zawierającą między innymi kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, grzyby oraz paprykę. Jeśli chcesz, aby kurczak był soczysty, posłuchaj rady doświadczonych kucharzy i przed wrzuceniem mięsa na patelnię, obtocz je w mące ziemniaczanej.
Dla urozmaicenia:
Warzywa na patelnię po chińsku z kurczakiem najlepiej smakują z dodatkiem białego ryżu. Możesz polać potrawę odrobiną sosu sojowego, a dodatkowo wzmocnisz jej aromat. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu!