Kurczak z ryżem w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

null

2 sztuki

null opakowań

1 szczypta

2 sztuki

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój mięso w niewielkie kostki i włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem.

Krok 2

Przypraw mięso papryką w proszku i posiekanym czosnkiem. Podsmaż przez kilka minut aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 3

Obrane pomidory, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Następnie wlej do potrawy. Zagotuj i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Dodaj kiełki fasoli, posiekana kolendrę i natychmiast podawaj z gotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej