Orientalny smażony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny smażony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
240 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki Fix Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa i kurczaka, dodaj zielony groszek.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny smażony kurczak  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny smażony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny smażony kurczak Orientalny smażony kurczak

Cebulę, paprykę i kurczaka pokrój w 2 centymetrową kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż kurczaka, a następnie dodaj paprykę i cebulę. Smaż przez około 5 minut mieszając co jakiś czas.