
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby rozmroź, a mięso pokrój w dość dużą kostkę. Papryki pokrój w paski, grzyby w plasterki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż mieszając przez około 3 minuty.
Krok 3
Na drugiej patelni podsmaż grzyby, oprósz je mąką i szybko zasmaż. Przełóż do mięsa.
Krok 4
Podlej bulionem, dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos chili oraz liść laurowy, wymieszaj.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut.
Krok 6
Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej