Duszona wieprzowina z grzybami i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina z grzybami i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby rozmroź, a mięso pokrój w dość dużą kostkę. Papryki pokrój w paski, grzyby w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż mieszając przez około 3 minuty.

Krok 3

Na drugiej patelni podsmaż grzyby, oprósz je mąką i szybko zasmaż. Przełóż do mięsa.

Krok 4

Podlej bulionem, dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos chili oraz liść laurowy, wymieszaj.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 6

Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej