Kokardki z gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z gorgonzolą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

50 mililitrów

2 łyżeczki

null

2 łyżeczki

1 sztuka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Czosnek przeciśnij przez praskę. Umyte pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser schłodź w lodówce a następnie pokrusz na kawałki.

Krok 3

Czosnek usmaż na oleju w rondlu, dodaj pieczarki i podduś.

Krok 4

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz ze śmietaną i 250 ml wody.

Krok 5

Dodaj do pieczarek wraz z oregano i bazylią, zagotuj.

Krok 6

Dodaj ser i mieszając podgrzewaj około 6 minut do rozpuszczenia sera.

Krok 7

Pomidory pokrój w kostkę. Makaron polej sosem, delikatnie wymieszaj, przypraw pieprzem, posyp pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej