
Składniki
10
100 gramów
4 łyżki
350 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną, dodaj przesmażony boczek. Doprowadź do wrzenia, gotuj 1 minutę.
Krok 3
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem. Podawaj posypany parmezanem i listkami pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej