
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.
Krok 2
Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.
Krok 3
Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.
Krok 4
Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej