Jajka po meksykańsku z paprykami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku z paprykami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i zeszklimy ją na oleju.

Krok 2

Dodaj papryki i smaż przez chwilę. Dopraw ziołowym pieprzem.

Krok 3

Cebulę z papryką przełóż do żaroodpornego naczynia, wsyp groszek i wymieszaj.

Krok 4

Łyżką uformuj wgłębienia, do których delikatnie wbij jajka, oprósz solą i bazylią.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do czasu, gdy jajka się usmażą. Serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku z paprykami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej