Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami krabowymi i słodkimsosem chilli
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści a następnie drobno poszatkuj, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut by zmiękła i puściła sok.
Krok 2
Selera naciowego umyj i drobno posiekaj, dodaj do kapusty. Paluszki krabowe surimi rozwiń z folijek i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 3
Majonez wymieszaj z jogurtem, słodkim sosem chilli i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej