
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić. Kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z rzodkiewką. Posiekać koperek.
Krok 2
1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.
Krok 3
Wymieszać warzywa z rozrobionym sosem. Wstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
Jest to idealna surówka do kotletów mielonych czy schabowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej