Surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Selery obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Dodaj obrane i starte jabłka, oraz drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i majonez.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej