Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

0.75 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Krok 2

Por (białą część) opłukać i pokroić w półplasterki.

Krok 3

Jabłko obrać, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Krok 4

Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Krok 5

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatę, por, jabłko, słonecznik i szczypiorek.

Krok 6

Dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano, rozmarynu i majeranku.

Krok 7

Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Krok 8

Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka obiadowa z zielonej sałaty, jabłka i słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej