Surówka Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka Coleslaw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty usuń głąba i poszatkuj.

Krok 2

Marchew zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do mleka dodaj majonez, chrzan, sok wyciśnięty z połowy cytryny, ocet, cukier puder oraz sól i pieprz. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj na jednolity sos.

Krok 4

Dodaj do kapusty, marchwi i cebuli i wymieszaj.

Krok 5

Surówkę odstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Podawaj zimną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej