
Składniki
2 sztuki
null
null
5 łyżek
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Gotuj w osolonym wrzątku przez 10 minut, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop połową soku z cytryny i posyp skórką.
Krok 3
Obraną cebulę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Jabłko , cebule i ogórki wymieszaj z kapustą. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i oliwą. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej