
Składniki
0.25 sztuki
0.25 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kapusty.
Krok 3
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój suszone śliwki i morele w paski, po czym również dodaj do kapusty.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, połącz go ze składnikami sałatki i całość wymieszaj. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z suszonymi owocami
Poszatkuj drobno obie kapusty i posyp je kminkiem.