
Składniki
1 pęczek
20 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oderwij liście botwinki od buraczków. Liście wraz z sałatą umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości. Następnie wystudź, obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3
Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając sos sałatkowy Knorr z oliwą, miodem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Do sałaty dodaj buraczki i maliny. Całość polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną ziarnami słonecznika.


Dobra rada:
Taką sałatkę możesz również podawać z gęstym jogurtem. Ziarna słonecznika warto wcześniej uprażyć na rozgrzanej patelni aby były bardziej chrupiące.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z buraczkami i malinami
Młode buraki i maliny – połączenie nieoczywiste, ale bardzo smaczne, zwłaszcza w sałatce. Do jej przygotowania użyj młodych warzyw wraz z botwinką. Liście buraków i zieloną sałatę – np. karbowaną lollo, po wcześniejszym umyciu i starannym wysuszeniu, porwij w dłoniach na mniejsze części. Przełóż je do miski, a następnie delikatnie wymieszaj ze świeżymi malinami oraz kawałkami ugotowanych młodych warzyw. Smak całości dopełni koperkowo-ziołowy sos z miodem i sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny lub limonki. Gotowe danie posyp ziarnami słonecznika – będą bardziej chrupkie, jeśli wcześniej podprażysz je na dobrze rozgrzanej suchej patelni. Dobrym wyborem będzie też użycie płatków migdałów lub zmiażdżonych w moździerzu orzechów laskowych. Prostą, a zarazem efektowną sałatkę zaserwujesz na wiele sposobów. Sprawdzi się jako samodzielny posiłek – z włoską bułką ciabattą – albo jako dodatek do innych potraw, np. grillowanej piersi z indyka lub kurczaka. Zobacz, jak w łatwy sposób można przyrządzić znakomitą sałatkę.