Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

750 gramów

2 sztuki

250 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno czosnek, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż czosnek i cebule około 5 minut.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Posiekaj szpinak, jeżeli używasz świeżego. Dodaj szpinak do cebuli i smaż do 10 minut. Całość ostudź.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Jajka ubij ze śmietaną.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj ostudzony szpinak. Wszystko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podpiecz ciasto francuskie. Na upieczone wcześniej ciasto wyłóż nadzienie.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Posyp oliwkami, piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiemQuiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem

Szukasz inspiracji na przygotowanie pysznej przekąski, którą zabierzesz ze sobą np. do pracy? Sugerowany przepis na quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem z pewnością będzie dobrym rozwiązaniem. Danie przypadnie do gustu miłośnikom bezmięsnych potraw, ale również każdemu, kto lubi takie wyraziste połączenia. Przygotujesz je w zaledwie kilku krokach i uzyskasz smaczny efekt. Na początku przyrządź farsz: pokrój cebulę i czosnek, a następnie smaż je przez kilka minut na rozgrzanej patelni. Dodaj do tego szpinak (odpowiedni będzie zarówno świeży, jak i zamrożony), przypraw świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i majerankiem. Do mieszanki jajek i śmietany wrzuć usmażony szpinak, zmieszaj i dopraw przyprawą. Upiecz ciasto francuskie i wyłóż na nim nadzienie. Posyp ulubionymi składnikami: oliwkami, kaparami albo suszonymi pomidorami. Quiche piecz przez kilkadziesiąt minut w rozgrzanym piekarniku. Danie serwuj udekorowane listkami świeżej bazylii lub natką pietruszki. Życzymy smacznego!