Z selera marynowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Z selera marynowanego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekać na dość duże kawałki. selera i ananasa odcedź z zalewy. Ananasa pokrój.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój paski. Skrop sokiem z cytryny. Rodzynki sparz.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, dodaj majonez, dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Z selera marynowanego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej