
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory oczyść ze starych liści i korzonków. Przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą. Drobno pokrój i pozostaw na około 1 godzinę.

Krok 2
Jaja ugotuj na twardo i drobno pokrój.

Krok 3
Jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 4
Wszystko razem połącz, skrop cytryną, polej śmietaną i wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej