Surówka z figi , mandarynki i warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z figi , mandarynki i warzyw

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

0.25 pęczka

0.5 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać marchewki i białą rzodkiew. Utrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.

Krok 2

Por pokroić w pół plasterki i rozdzielić tak by rozsypał się na cienkie paseczki.

Krok 3

Mandarynki obrać ze skórek i powycinać pozbawione białych błonek cząstki.

Krok 4

Figi przekroić na ćwiartki i wyciąć miąższ - pokroić w grubą kostkę.

Krok 5

Sałatkę wymieszać dodając pokrojoną natkę pietruszki.

Krok 6

Wymieszać olej z wodą i sosem koperkowo-ziołowym. Polać wymieszaną sałatkę sosem.

Krok 7

Podawać na świeżo bo jak postoi to owoce puszczają soki i surówka będzie za wilgotna.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z  figi , mandarynki i warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej