Surówka z selera naciowego i orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera naciowego i orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 pęczek

10 sztuk

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w cienkie plastry, a jabłko w kostkę.

Krok 2

Orzechy obierz ze skóry, posiekaj i dodaj do surówki.

Krok 3

Dodaj także jogurt, majonez, siekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera naciowego i orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej