Surówka trójskładnikowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka trójskładnikowa

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić kapustę i por. Odrzucić zgrubiałe części. Umyć. Osuszyć . Pokroić w cienkie paseczki. Wyciąć z pomarańczy miąższ i usunąć pestki. Pokroić w kawałeczki i dodać do kapusty i pora. Posypać łyżeczką cukru i polać olejem. Ugnieść lekko by zmiękła. Odstawić na 10 minut. Potem doprawić Sosem sałatkowym francuskim posypując delikatnie po szczypcie - mieszając i próbując . Surówka ma być lekko kwaskowata .

Krok 2

Podawać bezpośrednio po zrobieniu bo inaczej za bardzo zmięknie. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka trójskładnikowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej