
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.
Krok 2
Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)
Krok 3
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Dokładnie wymieszać i jeść!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY
Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!