SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

10

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.

Krok 2

Rzodkiewki i ogórka dobrze umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i również odstawić, aby puściły sok, który należy odlać. Marchewkę również zetrzeć,ale już nie solić:)

Krok 3

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, dodać poszatkowany koper, pieprz oraz sos Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i jeść!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTYSURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Surówka z młodej kapusty to wiosenna przekąska, która dobrze komponuje się z daniami z grilla, ale sprawdza się też jako dodatek przy obiedzie lub kolacji. Do jej przygotowania potrzebujesz młodej kapusty, marchewki, rzodkiewki, ogórka i świeżego koperku, które podkreślą smak kompozycji. Wszystkie elementy dania należy poszatkować, a następnie przyprawiać i wymieszać z ziołowo-koperkowym sosem. Pamiętaj, by odsączać poszczególne składniki po ich przyprawieniu, by w surówce nie było zbyt dużo soku. Dzięki świeżości warzyw surówka dobrze współgra z daniami o bardziej wyrazistym smaku. Pasują do niej np. grillowana karkówka, kotlety mielone, zapiekane ziemniaki czy łosoś z rusztu. Sprawdza się też jako dodatek do zapiekanek warzywnych i makaronowych, wegetariańskich kotletów oraz dań mącznych. Surówka z młodej kapusty jest bardzo uniwersalna i pasuje do wielu rodzajów potraw, serwowanych zarówno na obiad, jak i na kolację. Przygotuj ją według naszego przepisu i sprawdź, z czym najbardziej będzie Ci smakować!