Surówka z buraków i chrzanu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraków i chrzanu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

300 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w kostkę, cebulę i koperek posiekaj.

Krok 3

Do buraków dodaj jabłka, cebulę i chrzan.

Krok 4

Wlej jogurt, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraków i chrzanu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej