
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
3 łyżki
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.
Krok 2
Obrane marchewki pokrój w zapałkę.
Krok 3
Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.
Krok 5
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej