Wieprzowina z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z ryżem curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

3 łyżki

80 dekagramów

1 szczypta

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

6 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Po 10 minutach gotowania dodaj do niego rodzynki.

Krok 2

Pory umyj, oczyść i pokrój w krążki. Schab pokrój w paski, a natkę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i podsmaż. Dopraw solą i białym pieprzem, po czym dodaj pory. Podsmaż przez chwilę.

Krok 4

Dolej bulion, przykryj pokrywką i duś przez 5 minut.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w śmietanie i dodaj do mięsa. Wrzuć posiekaną natkę pietruszki. Dopraw czarnym pieprzem i solą, a do ryżu dodaj curry.

Krok 6

Mięso połącz z ryżem i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej