Karkówka po monachijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka po monachijsku

Autor: wkplant84

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 kilogramy

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkowinę myjemy,nacieramy kolejno przyprawami,musztardą

Krok 2

Wkładamy do brytfanki z olejem i pieczemy pod przykryciem w temp.180 stopni około 1 godziny.Mozna dodać pół szkalnki wody.

Krok 3

Zdejmujemy przykrywkę,polewamy karkowinę piwem i pieczemy kolejne 30 min. bez przykrywki oczywiście

Krok 4

Nie polecam kupowania większej karkówki jak 2,3 kg,najlepiej 2 kg nie odcinane wtedy się szybko pieką, są miękkie i soczyste

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej