
Składniki
700 gramów
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
100 gramów
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z Przyprawą Knorr, papryką słodką i rozgniecionym zielem angielskim.

Krok 2
Marynatą nasmaruj karkówkę, odstaw na czas przygotowywania reszty składników.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na złocisty kolor dodając rozkruszony liść laurowy i margarynę.

Krok 4
Karkówkę włóż do naczynia żaroodpornego zalej przesmażonymi składnikami i szczelnie przykryj.

Krok 5
Piecz karkówkę w temp. 180 C ok 60 min. podlewając wytopionymi sokami.

Krok 6
Podawaj pokrojoną w plastry na zimno lub ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka pieczona
Soczysta i pikantna karkówka pieczona smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mięso posmaruj marynatą przygotowaną m.in. z musztardy, słodkiej papryki i ziela angielskiego. Następnie polej je oliwą z podsmażonymi na niej cebulą, czosnkiem i liściem laurowym. Tak przyrządzone mięso piecz w szczelnie przykrytym naczyniu żaroodpornym. Podczas pieczenia karkówki powinno się ją polewać wytopionymi sokami, aby zachowała soczystość i nabrała głębokiego smaku. Gotowe mięso podawaj na obiad z pieczonymi ziemniakami, zestawem surówek lub sałatką ze świeżych warzyw. Będzie też dobrze smakowało serwowane na zimno, jako dodatek do kanapek. W połączeniu z sałatką jarzynową, marynowanymi lub świeżymi warzywami i wybranym sosem karkówka zamieni się w smaczną przekąskę. Szczególnie dobrze będzie się komponować z sosem tatarskim lub musztardowym. To dobra propozycja na świąteczną potrawę, która sprawdzi się jako uroczysty posiłek, ale też zimna zakąską. Przygotuj karkówkę pieczoną według podanego przepisu.