Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

103

heart
3495 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3086 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk odetnij końcówki z ogonkiem, oczyść je wewnątrz usuwając pestki i białe przerosty .

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone i smaż ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając pomidory z puszki i Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 2

Krok 3

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach.

Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak farszu będzie ciekawszy jeśli doprawisz go mielonym kminkiem.

8

Opinie o przepisie

  • ikik aaaa

    ikik aaaa , 07.05.2019

    pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Michalak

    Sebastian Michalak , 26.09.2018

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela sommer

    ela sommer , 29.11.2017

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Majchrzak

    Joanna Majchrzak , 05.01.2017

    a niby w jaki sposob porcja jest na 4 osoby skoro papryki sa dwie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sylwia Madej

    Sylwia Madej , 23.10.2016

    bardzo smaczne i proste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliza Szymańska

    Eliza Szymańska , 18.04.2016

    papryki lepsze sa podłużne żółte nie sa tak twarde jak czerwone czy zielone.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym seremEkspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem

Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem. Danie warto serwować również jako przystawkę. Na początek przygotuj papryki – odetnij ich końcówki i oczyść wnętrza z pestek. Następnie zrób farsz, podsmażając pokrojoną w kostkę cebulę oraz mięso mielone. Ewentualnie wzbogać nadzienie, dodając do niego kukurydzę i fasolę. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę pod przykryciem. Dla uzyskania jeszcze bardziej wyrazistszego smaku, dodaj ulubione przyprawy. Dobrze wkomponuje się np. bazylia i oregano lub świeża posiekana natka pietruszki. Do przygotowania potrawy potrzebny jest także ser wędzony. Pamiętaj, że aby uniknąć przypalonej papryki na wierzchu, naczynie żaroodporne warto przykryć folią aluminiową. Faszerowaną paprykę z wędzonym serem podawaj solo lub z mieszanką sałat (np. lodową, masłową, rukolą) oraz grillowanymi warzywami (cukinią, bakłażanem, pomidorami). Koniecznie wypróbuj ten przepis – sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas przyjęć.