
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
400 gramów
450 gramów
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w dużą kostkę o boku około 3 cm. Ziemniaki pokrój w łódeczki.

Krok 2
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj w misce z olejem i trzema łyżkami wody.

Krok 3
Wymieszaj mięso i ziemniaki z przyprawami. Następnie umieść wszystko w rękawie do pieczenia. Zamknij szczelnie i piecz w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w 180 °C.

Krok 4
Świeże brokuły podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj przez minutę.

Krok 5
Gotowe brokuły odcedź i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj margarynę, 2-3 łyżki wody oraz Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr.

Krok 6
Gotuj wszystko przez chwilę i dopraw warzywa przeciśniętym czosnkiem. Upieczone mięso przełóż z rękawa wraz z ziemniakami i sosem na talerz. Podawaj z czosnkowymi brokułami. Jeśli nie lubisz czosnku, możesz pominąć ten składnik.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z brokułami
W tym przepisie ziemniaki i mięso pieką się razem – w tej samej marynacie i w jednym worku do pieczenia – pozwala to znacznie skrócić czas przygotowania tej potrawy. Dzięki takiemu trikowi, danie będzie też bardziej aromatyczne – smaki przypraw przenikną zarówno do karkówki jak i ziemniaków. Doceni to każdy smakosz. Podobnie jak brokuły wzbogacone dużą ilością czosnku i masłem. Karkówka to jedno z najsmaczniejszych i najłatwiejszych w przygotowaniu mięs. Możesz je wykorzystać do przyrządzenia klopsików, zrazów, kotletów, sznycli oraz jako dodatek do wyrobów garmażeryjnych. Jednak w domowej kuchni im prościej, tym lepiej – zachwyć więc wszystkich pieczoną karkówką z ziemniakami oraz brokułami z dodatkiem czosnku. To danie sprawdzi się zwłaszcza na rodzinnym obiedzie lub kolacji, na którą zaprosiłaś gości gustujących w potrawach mięsnych i treściwych. Wówczas danie nie obejdzie się bez piwa.