Aromatyczna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna karkówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

250 gramów

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dzień wcześniej obtocz w ketchupie i przyprawie Knorr z dodatkiem rozmarynu ( bez łodygi ), szczelnie zakryj do marynowania.

Krok 2

Cebulę i ser pokrój w plastry.

Krok 3

Karkówkę pokrój w plastry.

Krok 4

W worku z opakowania Knorr układaj na przemian karkówkę, cebulę, ser żółty i smaruj majonezem, powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Zawiąż worek.

Krok 5

Piecz w temp. 180 C ok. 60-70 min. Pod koniec pieczenia ostrożnie rozerwij worek żeby się zapiekła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna karkówkaAromatyczna karkówka

Jeśli szukasz sposobu na przygotowanie smacznej karkówki, to jesteś w dobrym miejscu. Skorzystaj z naszego przepisu. Karkówka po upieczeniu będzie miękka i soczysta, a dodatkowo łatwa do pokrojenia. Żeby mięso smakowało jeszcze lepiej, obtocz je dzień wcześniej w ketchupie i przyprawie z dodatkiem rozmarynu. Tak przygotowane będzie gotowe do dalszego przyrządzania. Smak całości świetnie dopełnią pokrojone w plastry cebula i ser, a także majonez, którym należy dokładnie posmarować karkówkę. Aby mięso było wyjątkowo smaczne, upiecz je w specjalnym woreczku. Karkówka – ułożona naprzemiennie z cebulą, żółtym serem i majonezem – dobrze zapiecze się w zawiązanym worku, a smaki poszczególnych składników przenikną się. Tę potrawę podasz na wiele sposobów. Dobrze będą pasowały do niej ugotowane ziemniaki czy domowe frytki. Dodaj jeszcze surówkę z białej albo czerwonej kapusty lub buraki ćwikłowe – i pyszny obiad będzie gotowy. Powodzenia w gotowaniu i smacznego.