
Składniki
40 dekagramów
1 opakowanie
10 dekagramów
30 dekagramów
1 kilogram
1 sztuka
100 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz. Pokrój w kostkę.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz i pokrój w plastry.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, ser zetrzyj, szynkę pokrój w kostkę.

Krok 4
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oliwie, Dodaj szynkę i lekko podsmaż.

Krok 5
Fix Spaghetti Carbonara Knorr połącz z połową szklanki wody i śmietaną. Zalej cebulę, szynkę i zagotuj.

Krok 6
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę ziemniaków, śledzi, znów ziemniaków.

Krok 7
Polej przygotowanym sosem i posyp startym serem. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka śledziowa
Śledzie są delikatnie kwaśne i dość pikantne. Dzięki temu dodają wyrazistości zapiekanym z nimi ziemniakom. Polane śmietanową zalewą z przyprawami i podsmażoną wędzoną szynką oraz posypane serem zamieniają się w smaczne rybne danie. Jeśli lubisz śledziowe przekąski, potrawa z nich w wersji na ciepło także przypadnie Ci do gustu. Zacznij jej przyrządzenie od pokrojenia i namoczenia śledzi. W ten sposób marynowane ryby będą miały łagodniejszy smak. Cebulę podsmaż z szynką. Tak przygotowane mięso dołącz do śmietany wymieszanej z wodą i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian kawałki śledzi i plastry ugotowanych ziemniaków. Całość zalej sosem i razem ze starym serem żółtym zapiecz w piekarniku. Kiedy zapiekanka śledziowa będzie gotowa posyp ją posiekaną natką pietruszki lub udekoruj kilkoma listkami bazylii. Potrawa będzie dobrze komponować się z surówką z białej kapusty, ogórków konserwowych i cebuli. Do dania dołącz też grzanki czosnkowe. Jeśli masz ochotę na śledzie na ciepło, skorzystaj z tego przepisu!