
Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
1 szklanka
0.5 szklanki
15 dekagramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz, posiekaj i zeszklij cebulę na połowie porcji margaryny, następnie obierz i pokrój na cienkie plastry ziemniaki.

Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż warstwami ziemniaki i cebulę, tak, by pierwsza i ostatnia warstwa, to były ziemniaki.

Krok 3
Piwo, śmietanę, ser i Fix Spaghetti Carbonara Knorr i przyprawy wymieszaj razem, sosem polej potrawę, układając na wierzchu wiórki z pozostałej margaryny. Zapiekankę ziemniaczano-cebulową piecz 60 minut. Podawaj gorącą z surówką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka ziemniaczano – cebulowa
Myślisz o prostym w przygotowaniu, a jednocześnie wyjątkowo smacznym obiedzie? W takim przypadku wypróbuj zapiekanki ziemniaczano-cebulowej z poniższego przepisu. Na początek zeszklij drobno posiekaną cebulę na dobrze rozgrzanej margarynie. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Co ważne, ich wcześniejsze podgotowanie nie jest konieczne, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu. We wcześniej wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układaj naprzemiennie wspomniane składniki. Zadbaj o to, aby pierwszą i ostatnią warstwą zapiekanki były ziemniaki. Całość zalej sosem carbonara na bazie śmietany i piecz w dobrze rozgrzanym piekarniku. Wierzch zapiekanki możesz dodatkowo posypać pod koniec pieczenia startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Gotową potrawę podawaj na gorąco z miksem surówek. Sprawdzi się np. prosta sałatka na bazie miksu sałat i świeżych warzyw lub czerwona kapusta. Udekorować je możesz gałązką świeżych ziół, najlepiej tymianku. Sprawdź nasz przepis na pyszną zapiekankę ziemniaczano-cebulową.