Karkówka z grilla à la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla à la kebab

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
640 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry tak, aby powstało 8 porcji.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 1

Krok 2

Natrzyj karkówkę olejem oraz przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 2

Krok 3

Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z jogurtem i sosem dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 3

Krok 4

Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Podawaj z sosem. Do grillowanej karkówki świetnie pasuje mieszanka świeżych sałat.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 29.06.2021

    TAK. Karkówkę z grilla a la kebab z ciekawym dodatkiem podać się zdecydowałam, dlatego z jajek zapiekanych w połówkch awokado – fajna przekąska powstała. Ona to idealne zestawienie z karkówką kreuje, dodatkowo serwowana z sałatką z kiszonych główek kalafiora - MAX satysfakcję z uzyskanego smaku nam sponsoruje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Świetne danie, które zawsze daje rade, idealne na obiad lub też na biesiadę. Sprawdzi się zawsze bo robi się "samo"... tylko potem słyszę - daj dokładki mamo!!!!!! :) A moje serce się tylko raduje, że innym tak to danie smakuje!!! I za jego pomysł Wam przepisy.pl MAXymalnie dziękuję ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Mięso w plastry pokroję, ja kuchennych wyzwań się nie boję. Natrę karkówkę oliwą i przyprawą oraz kurkumy trochę dam - ja swój pomysł na to danie mam. Majonez wymieszam ze śmietaną, kilka ząbków czosnku dam i pyszny sosik już mam. Mięso podsmażę po każdej stronie - ja smak dzieciństwa dogonię. Podam z sosem czosnkowym i już mogę delektować się daniem wystrzałowym!!! SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Czyż

    Andrzej Czyż , 24.04.2016

    i czym wieprzek karmiony kiedyś kupiłem schab a czuć go było rybą ...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grilla à la kebab Karkówka z grilla à la kebab

To danie łączy w sobie dwa bardzo lubiane mięsne smaki. Popularny na letnich przyjęciach grillowany stek z karkówki zyskał bałkańskiego charakteru dzięki przyprawom przygotowanym przez Knorr. Soczysta karkówka z grilla à la kebab to pyszne danie, które zachwyci każdego amatora pieczonego mięsa. Sekret tej wybornej potrawy tkwi w aromatycznej marynacie. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr. Pamiętaj by smażyć mięso mniej więcej po 4-6 minut z każdej strony, tak by nabrało złotego koloru. Idealnie miękką i delikatną karkówkę podawaj z dodatkiem aksamitnego zimnego dipu. Wykonasz go na bazie kremowego majonezu i sosu z nutą czosnku dołączonego do przyprawy Knorr. Doskonałym dopełnieniem tej potrawy będzie chrupiąca sałatka. Skomponuj ją z ulubionej, świeżej sałaty z dodatkiem pomidorków i lekko słodkiej czerwonej cebuli. Pycha!