Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
łatwe
8659 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 szklanki
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Dużą saszetkę przyprawy Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso marynatą.

Krok 2
Małą saszetkę sosu czosnkowego wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, startym serem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Nałóż sos na mięso. Płatki możesz zastąpić płatkami owsianymi lub pestkami dyni.

Krok 3
Kurczaka umieść w piekarniku nagrzanym do 190 °C i piecz przez 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu
Soczysta pierś z kurczaka pod pierzynką z majonezu i w chrupiącej panierce to idealne danie na obiad dla łasuchów. Niby nic takiego, a jednak smakuje zupełnie inaczej niż klasyczny kotlet. Jeśli więc nuda i rutyna zaczęły panoszyć się w twojej kuchni, nadszedł czas na małe eksperymenty z przepisem na filet z kurczaka pod pierzynką. Będzie się działo!
Dla kogo?
Skoro rozpoczynasz walkę z kulinarną monotonią, zacznij wprowadzać zmiany już na etapie wyboru pojedynczych produktów, składających się na wyborny smak filetu z kurczaka pod pierzynką. Po pierwsze, zamiast bułki tartej użyj do panierki płatków kukurydzianych. Po drugie, pierś z kurczaka, natartą wcześniej aromatyczną marynatą z ziół, przykryj pierzynką z majonezu.
Na jaką okazję?
Drób wydaje się mało wykwintnym mięsem? Wiele zależy od dodatków! Aromatyczną pierś z kurczaka pod pierzynką bez żadnych wątpliwości podawaj jako danie główne w trakcie niedzielnego obiadu.
Czy wiesz, że?
Niech nie dziwi cię nietypowe połączenie składników piersi kurczaka pod pierzynką. Majonezu do ciepłych dań dodają między innymi Rosjanie i Gruzini. Idź ich śladem, a przygotowane przez ciebie mięso będzie wyjątkowo smaczne i kruche.
Dla urozmaicenia:
Usmażoną w ten sposób pierś z kurczaka pod pierzynką podawaj z warzywami i ryżem. Pierś pod pierzynką to trafiony pomysł, gdy zależy ci na niebanalnym podejściu do mięsa drobiowego.