Kurczak murgh makhani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak murgh makhani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null gramów

4 łyżki

300 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.

Kurczak murgh makhani - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ze śmietaną pomidorowe puree, przyprawę Knorr, chilli, migdały, kurkumę, garam masalę, kmin, oraz 2 łyżki wody.

Kurczak murgh makhani - Krok 2

Krok 3

Dodaj do masy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki.

Kurczak murgh makhani - Krok 3

Krok 4

Na tłuszczu (około 25 gramów) podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż cebula zrobi się miękka.

Kurczak murgh makhani - Krok 4

Krok 5

Kurczaka wyjmij z marynaty i dodaj do cebuli. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minut.

Kurczak murgh makhani - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj pozostałą marynatę oraz masło. Duś pod przykryciem około 15-20 minut, mieszają od czasu do czasu. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp kolendrą.

Kurczak murgh makhani - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak murgh makhaniKurczak murgh makhani

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.