Udka kurczaka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z warzywami

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

1

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 2
Szczęśliva

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka z warzywamiUdka kurczaka z warzywami

To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!