
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.

Krok 2
Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób.

Krok 4
Przygotowaną masą napełnij kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.

Krok 5
Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i podawaj z żurawiną.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana pierś z indyka
Jeśli szukasz pomysłu na niebanalne danie. wypróbuj przepis na delikatną, faszerowaną pierś z indyka. Potrawa jest prosta w wykonaniu. Jej sekret tkwi w doskonale skomponowanym farszu i delikatnym mięsie. Najpierw przygotuj pierś z indyka, natnij ją tak, aby powstała kieszonka i natrzyj ją dokładnie aromatyczną marynatą. Farsz przygotuj z mięsa mielonego, lekko podsmażonej cebuli, bułki tartej, jajka, sera pleśniowego, orzechów oraz natki pietruszki. Następnie delikatnie napełnij kieszonkę nadzieniem i zepnij wykałaczkami, dzięki temu nie rozpadnie się. Tak przygotowaną pierś włóż do woreczka do pieczenia. Nakłuj go, żeby zapewniać przepływ ciepłego powietrza. Soczyste mięso wypełnione doskonałym farszem pokrój na plastry i udekoruj żurawiną. Możesz podać je z ryżem lub innymi dodatkami, które lubisz. Na koniec udekoruj potrawę świeżymi ziołami. Podkręcą one smak i dodadzą koloru. Pierś z indyka możesz też zamienić na kurczaka.