
Składniki
160 gramów
2 sztuki
1 garść
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w paski. Czosnek i cebulę posiekaj, a orzechy rozkrusz. Marchew i selera pokrój w plasterki.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż czosnek, marchew, selera i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby i smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 3
Teraz wsyp na patelnię kurkumę Knorr i smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 4
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 5
Po gotowaniu odcedź makaron i od razu dodaj do sosu. Wlej kilka łyżek wody z gotowania makaronu i duś całość 2-3 minuty, aż makaron i sos lekko zgęstnieją. Podawaj posypane migdałami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z grzybami i migdałami
Danie z makaronem to szybki i praktyczny sposób na codzienny obiad. Wystarczy użyć ulubionego makaronu oraz dodatków mięsnych bądź warzywnych, żeby stworzyć smaczny posiłek. Tym razem będzie oryginalnie – główną rolę obok makaronu zagrają grzyby i migdały. Produkty pozornie z innych półek, ale pasują do siebie doskonale. Przekonaj się!
Dla kogo?
Dla fanów makaronów i ciekawych połączeń kulinarnych. Tutaj masz wszystko, czego potrzebujesz. Sprawdź, jak to smakuje!
Na jaką okazję?
Makaron z grzybami i migdałami to pomysł na szybki oraz niebanalny obiad. Przekonaj się, że dania makaronowe, dzięki odpowiednim połączeniom składników, mogą stanowić posiłek z wyższej półki.
Czy wiesz, że?
Boczniaki najczęściej kupimy zafoliowane w tackach. Niestety, pod folią parują, co wpływa na ich strukturę oraz smak. W warzywniakach i na bazarach często dostaniemy boczniaki luzem. Sprawdź, być może znajdziesz je w swojej okolicy.
Dla urozmaicenia:
Do potrawy użyj dowolnego makaronu. Świderki, kokardki, penne – każdy się sprawdzi równie dobrze.