
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
80 gramów
2 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj, przekrój na połówki i pozbądź się pestek.

Krok 2
Ser pokrój w kostkę, a rukolę umyj. Odłóż kilka listków do dekoracji.

Krok 3
Stwórz sos czosnkowy mieszając jogurt z sosem sałatkowym Knorr. Następnie sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami sałatki.

Krok 4
Ułóż gotową sałatkę na talerzykach i udekoruj listkami rukoli oraz kiełkami. Sałatkę po wierzchu posyp orzechami.


Dobra rada:
Orzechy włoskie warto przed podaniem uprażyć na patelni lub w piekarniku. Dzięki temu będą one bardziej chrupiące i aromatyczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka jogurtowa z winogronami
Sałatka jogurtowa z winogronami to świetna propozycja dla wszystkich miłośników oryginalnych smaków. Możesz ją zaserwować na kolację czy podczas wystawnego przyjęcia – mimo prostych składników, jest naprawdę wytworna. Do jej przygotowania możesz wykorzystać zarówno winogrona ciemne jak i jasne. Świetnie komponować będą się one z serem z niebieską pleśnią. Ostrego, zdecydowanego, pieprzno-chrzanowego smaku nada sałatce rukola. Chrupkość zyska natomiast dzięki delikatnym, słodkim orzechom włoskim. Możesz je podać bez obróbki lub uprażyć na patelni z dodatkiem odrobiny miodu. Do sałatki warto dodać także odrobinę ulubionych kiełków – dobrze sprawdzą się tu zarówno kiełki rzodkiewki, lucerny, jak i fasoli mung. Składniki potrawy najlepiej będą się komponować z delikatnym czosnkowo- ziołowym sosem sałatkowym. Sałatkę możesz zaserwować z grzankami albo z bagietką.