Piersi kurczaka w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w orzechach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

400 gramów

2 łyżki

150 gramów

5 sztuk

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i pokrój na cieniutkie paseczki. Mięso polej sherry, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 20 minut.

Krok 2

W tym czasie drobno posiekaj orzechy, a białko z pięciu jaj lekko ubij.

Krok 5

Następnie obtaczaj je w orzechach. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż na złoto.

Krok 3

Dodaj do białka mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Kawałki kurczaka odsącz i zanurzaj w białku z mąką.

Krok 6

Odsącz i podawaj jako samodzielna zakąska lub z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej