
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
10 sztuk
0.5 pęczka
3 łyżki
0.33 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka i podsmaż go na patelni, na małej ilości oliwy, do momentu, gdy się zrumieni.

Krok 2
Wlej wino i przez chwilę podduś mięso.

Krok 3
Rozdrobnij orzechy włoskie i dodaj do mięsa wraz z sosem Knorr. Całość wymieszaj i duś na patelni przez 15 minut.

Krok 4
Posyp danie posiekanym koperkiem i podawaj z ulubionym rodzajem makaronu.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka w sosie
Jeśli poszukujesz sposobu na przyrządzenie perfekcyjnego kurczaka, koniecznie zainspiruj się tym prostym i niezawodnym przepisem. Przygotowane według niego mięso będzie niezwykle soczyste, a jego smak podkreśli kremowy sos śmietanowo-grzybowy. Rozpocznij od pokrojenia filetu z piersi kurczaka na mniejsze kawałki, po czym podsmaż je na rozgrzanej oliwie, aby lekko się zarumieniły. Następnie mięso na patelni zalej białym wytrawnym winem i duś do momentu, aż część płynu wyparuje. Gotową kompozycję przypraw do sosu grzybowego wsyp do gotującej się potrawy i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pokruszone orzechy włoskie – warto wcześniej uprażyć je na suchej patelni, dzięki czemu nabiorą intensywniejszego smaku. Gotowy sos posyp obficie drobno posiekanym świeżym koperkiem i podawaj z ugotowanym makaronem, np. tagliatelle. Wyśmienicie będzie smakować także z dodatkiem nieprażonej kaszy gryczanej lub z włoskimi kluskami typu gnocchi. Naszym przepisem na kremowego kurczaka udowadniamy, że gotowanie może być prostsze niż kiedykolwiek.