Szpinak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.

Szpinak z rodzynkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, na której lekko podsmaż orzeszki, dodaj rodzynki i posiekany czosnek. Chwilę smaż na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat.

Szpinak z rodzynkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku i smaż, aż szpinak zmięknie.

Szpinak z rodzynkami - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dopraw szpinak przyprawą Knorr. Danie to jest doskonałą ciepłą przystawką, którą podaje się ze świeżym pieczywem.

Szpinak z rodzynkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak z rodzynkamiSzpinak z rodzynkami

Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.