Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

200 mililitrów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby w każdej z nich powstała kieszeń.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z musztardą, posiekanym czosnkiem oraz oliwą, a następnie posmaruj osuszone piersi.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Tostowe pieczywo posiekaj drobno, a następnie wymieszaj z pokruszonymi serem i orzechami. Dodaj margarynę i dokładnie wymieszaj.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

Przygotowanym farszem napełnij piersi i zepnij wykałaczką. Nafaszerowane mięso włóż do woreczka.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Obranego selera oraz cebulę pokrój w drobne kawałki i wsyp wraz z liściem oraz zielem do woreczka z mięsem. Wlej wino.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po tym czasie mięso wyjmij z torebki, a pozostałe warzywa oraz sos przetrzyj przez sito i dodaj bulion. Całość zagotuj i dopraw do smaku.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 6

Krok 7

Kurczaki zapiecz jeszcze chwilę w piekarniku, aby skórka stała się chrupiąca. Podawaj je z sosem oraz chrupiącą sałatą i pieczonymi ziemniakami.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowymChrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym

Piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby w każdej z nich powstała kieszeń.