Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

400 gramów

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.