Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do boczku i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4

W międzyczasie zagotuj wodę z odrobiną soli i ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Odsącz makaron i dodaj do sosu. Wymieszaj całość i dodaj ser pecorino.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z boczkiem pancetta i pecorino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej