
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 mililitrów
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki lekko ubij. Posól i popieprz, a następnie obtocz w mące i usmaż na maśle*.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
Gdy steki nabiorą koloru zmniejsz ogień, po czy dosyp cebulę i czosnek. Chwilę podgrzej.
Krok 4
Sos pomidorowy wymieszaj z sokiem ze smażenia.
Krok 5
Steki ułóż na półmisku, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej