Steki z karkówki z leśnymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z karkówki z leśnymi grzybami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
1281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grzyby pokrój w cienkie paseczki, a wywar pozostaw.

Steki z karkówki z leśnymi grzybami - Krok 1

Krok 2

Mięso osusz i posyp przyprawą do mięs. Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony a następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 180 °C.

Steki z karkówki z leśnymi grzybami - Krok 2

Krok 3

Na tą samą, rozgrzaną patelnię wlej wywar z moczenia grzybów, dodaj pokrojone grzyby, rozmaryn oraz Sos do pieczeni jasny Knorr– sos gotuj kilka minut. Dodaj świeży rozmaryn. Upieczone mięso pokrój w plastry i podawaj z przygotowanym sosem oraz kaszą.

Steki z karkówki z leśnymi grzybami - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast karkówki możesz użyć innego mięsa, np. polędwiczki wieprzowej lub też piersi z kurczaka.

196

Opinie o przepisie

  • Teresa Kłujszo

    Teresa Kłujszo , 31.10.2016

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilka Kosieradzka

    Emilka Kosieradzka , 02.08.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.06.2016

    Nie robiłam ale już czuję ten zapach i pyszny smak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Kwiatkowska

    Mirka Kwiatkowska , 14.04.2016

    mniamuśne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Siwiec

    Leszek Siwiec , 26.10.2015

    Jemu nie zaszkodzi -a szkoda.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Siwiec

    Leszek Siwiec , 26.10.2015

    Bardzo !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kulinarne przeboje

    Kulinarne przeboje , 26.10.2015

    Pyszności <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Bukowski

    Grzegorz Bukowski , 26.10.2015

    Co mam zrobić bo nie umie gotować :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Kłos

    Zenon Kłos , 26.10.2015

    pierwsze danie z muchomorami kaczorowi na śniadanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wojtkowiak

    Anna Wojtkowiak , 26.10.2015

    apetycznie wygląda...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Stanczuk

    Halina Stanczuk , 26.10.2015

    lubie karkowke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 26.10.2015

    lubicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Bukolt

    Zdzisław Bukolt , 26.10.2015

    O tak, bardzo ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Hackiewicz

    Dorota Hackiewicz , 26.10.2015

    Matko jakie pyszności !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Eugeniusz Berszakiewicz

    Leszek Eugeniusz Berszakiewicz , 25.10.2015

    przepisy.pl z dopiskiem sponsorowane. Przez kogo? Tych od zbierania grzybów, czy przerabiania zwierząt na karkówki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ireneusz Pędzich

    Ireneusz Pędzich , 25.10.2015

    I to jak!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Chudy

    Marian Chudy , 25.10.2015

    A ja dzisiaj miałem kaczkę Polską...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Poręba

    Grażyna Poręba , 25.10.2015

    Któż jej nie lubi, smacznego.Pozdrawiam.:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Stoińska

    Ela Stoińska , 25.10.2015

    Dziś miałam na obiad :) + modra kapusta no i pyry :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Zawadzka

    Jolanta Zawadzka , 25.10.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Ziemba

    Maria Ziemba , 25.10.2015

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Cieslikowska

    Monika Cieslikowska , 25.10.2015

    bardzo :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Kopeć

    Zbyszek Kopeć , 25.10.2015

    Jeśli leśne, to i karkówka musi być z dzika.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Mysza

    Magda Mysza , 25.10.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Krul Prymas

    Renata Krul Prymas , 25.10.2015

    nie moge ale wyzerka ja poprosze pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marylka Mazurkiewicz

    Marylka Mazurkiewicz , 25.10.2015

    fakt duzo cholesterolu ...ale mniam!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Matysiak

    Adam Matysiak , 25.10.2015

    Super która pani zaprasza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Kielar

    Mariola Kielar , 25.10.2015

    chyba samo zło :-(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Jabczyńska

    Alicja Jabczyńska , 25.10.2015

    mniam, mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Lidzbarska

    Maria Lidzbarska , 25.10.2015

    Ba lubimy Uwielbiamy tak jak widze z kasza moga byc jeszcze buraczki

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z karkówki z leśnymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Steki z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki z karkówki z leśnymi grzybamiSteki z karkówki z leśnymi grzybami

Pieczona karkówka doskonale smakuje z kaszą. Do pieczonego mięsa z aromatycznym sosem szczególnie dobrze pasuje kasza jęczmienna, gryczana lub jaglana.